Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí pomerančový džus

Autor receptu: Gabrielle (260 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
38× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve pomeranče a citron omyjeme,a oloupeme. Nakrájíme je na kostičky ,dáme do hrnce,přidáme kys. citronovou a 1,5 l vody.Necháme 48 hod. odstát. Po dvou dnech dáme vařit asi tak na 20 min.,aby se co nejvíce rozvařily.Mezitím si svaříme 8 l vody s 1 kg cukru.Rozvařené pomeranče s citronem rozmixujeme a vlijeme do svařené vody.Po vychladnutí přecedíme ,aby jsme se zbavily zbytečné dužiny z citrusů a nalijeme do pet lahví.Získáte 9,5 l džusu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |11. května 2013
v létě každý džus osvěží Odpovědět
A |11. května 2013
ten je moc dobrý Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
zkusím Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
SUPER Odpovědět
tereza.bartova.3 |9. května 2013
Děkuji, ráda vyzkouším :) Odpovědět
Gabrielle |7. května 2013
Děkuji za chválu :) .. Vilemina - psala jsem v rychlosti, vy byste a my bychom umím :D ale rychlost dělá chyby :( Odpovědět
LadyAnn |6. května 2013
letní osvěžení:)))) Odpovědět
vilemina |6. května 2013
Prosím, žádné aby jsme, ale abychom...děkuji. Pokud je kůra chemicky ošetřená, žádným drhnutím se to nedá odstranit, zbytky pesticidů jsou ve hmotě. Obs trochu do těsta nebo lžíci marmelády snad lze, ale obsah škodlivých látek se dá změřit špatně, muselo by to jít na rozbor...teplem-varem se část může rozložit, ale můžou i vzniknout horší sloučeniny. Proto bylo už tak před 30 lety od výroby domácích džusů upuštěno, ale zdá se, že opět pozapomenuto. Odpovědět
lucie.s.kopecka |6. května 2013
ukládám Odpovědět
PetaDomca |6. května 2013
vyzkouším :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!