Staňte se našimi fanoušky na:

Dršťková polévka recept

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dršťky vaříme 3 až 4 hodiny, aby byly měkké (vaření zkrátíme použitím tlakového hrnce). Nejprve dršťky promneme v soli nebo v mouce, oškrábeme silnou lžíci, několikrát je spaříme vřelou vodou. Potom je krátce povaříme, vodu slijeme, nalijeme novou, osolíme ji a dršťky vaříme doměkka. S dršťkami můžeme vařit i trochu kostí. Když jsou dršťky měkké, pokrájíme je na drobné nudličky. Na části tuku osmahneme na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a společně s nakrájenými dršťkami ji vložíme do polévky. Jíšku připravíme trochu tmavší a do hotové přidáme lžičku sladké papriky, krátce zamícháme a hned zalijeme studenou vodou a potom vložíme do polévky. Vaříme ještě mírným varem asi 1/2 hodiny, aby se jíška povařila. Polévku mícháme, aby jíška neklesla ke dnu a nepřipálila se. Kořeníme pepřem, popř. i zázvorem, a hlavně petrželkou. Vaříme-li dršťkovou polévku ze zmraže-ných drštěk, máme je již připravené, a proto stačí, když je dovaříme doměkka (asi 1/4 hodiny).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

JanaB |20. února 2013
Také jí vařím, máme jí rádi. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!