Staňte se našimi fanoušky na:

Dršťková polévka s petrželkou

Autor receptu: hana.molcarova (169 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Očištěné a omyté dršťky naložte do studené vody na 12 hodin (každé 2 hodiny vyměňte vodu). Potom je opět dejte do studené vody a zahřívejte do varu. Sbírejte pěnu a vařte do úplného změknutí (telecí dršťky v hrnci 6-8 hodin, v tlakovém hrnci jednu hodinu, hovězí dršťky 1,5 hodiny). Po uvaření přidejte sůl a povařte pět minut. Dršťky nakrájejte nadrobno. Polévka se nechá vařit, k ní se přivaří smetana nebo kyselé mléko. Přidejte dršťky a znovu nechte vzkypět. Do hotové polévky (až na talíři) přidejte česnekovou přísadu (česnek, ocet, sůl, případně olej) a pálivou papriku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!