Staňte se našimi fanoušky na:

Dršťky s uzeným bůčkem

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dršťky uvaříme obvyklým způsobem. Balený uzený bůček dáme na pařák a vaříme necelou hodinu, do měkka. Obal rozstřihneme a šťávu z masa přidáme později do omáčky. Po mírném prochladnutí jej i se sladkokyselými okurkami pomeleme na masové mlýnku. Uzený bůček a okurky jsou na dochucení omáčky, tak si množství můžeme upravit podle chuti. Bůček s okurkami si můžeme také nasekat. Dáme vařit 600 ml vody a vložíme do ní uvařené a na nudličky nakrájené dršťky. Ve 100 ml studené vody rozmícháme hladkou mouku a omáčku s ní zahustíme. Necháme chvíli za stálého míchání provařit a přidáme bujón dle vlastního výběru. Omáčku ochutíme šťávou z vaření masa a mletým uzeným bůčkem. Plátky sýra natrháme a necháme v omáčce rozpustit a na závěr omáčku dochutíme mletými okurkami. Podáváme s knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |18. září 2014
zajímavá kombinace-zkusím Odpovědět
JanaB |29. dubna 2013
Snad vám bude chutnat jako mě. Ta šťáva z vařeného masa vylepší chuť. Odpovědět
Jan |29. dubna 2013
Velmi zajímavý recept. Uložím a každopádně vyzkouším. Jani, díky. :-))) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!