Staňte se našimi fanoušky na:

Drůbeží játra s "trampskou uzeninou" - zvanou / "trampské cigáro"/

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Játra proplácheme vodou a pokrájíme na menší kousky, Dáme do misky a zalijeme mlékem., Pak jsou játra křehčí měkčí a šťavnatější. /můžeme je tak nechat i přes noc/. Druhý den játra z mléka vyndáme a proplácheme vodou. Slaninu si nakrájíme na kousky a dáme do nádoby vyškvařit. Krátce předtím, než bude slanina hotová, přidáme cibuli, pokrájenou na kolečka a smažíme, dokud nezesklovatí. Přidáme pokrájená játra, červenou pálivější sypkou papriku a malý rajčatový protlak a orestujeme, pak dál dusíme pod pokličkou. / cca 10 minut/. Když se nám játra zdají měkká, přidáme pokrájenou trampskou uzeninu "cigáro" a opět orestujeme a zamícháme. Pokud chcem mít dobrou omáčku, přidáme na zaprášení trochu mouky nebo škrobu a zalijeme takovým množstvím vývaru, kolik chceme mít omáčky. Omáčku můžeme také připravit bez vývaru, pouze s výpeku a vody. Nakonec játra ochutíme solí, pepřem a podáváme s rýží. Jsou moc dobrá, není třeba moc dochucovat, chuť je výborná i tak.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PetaDomca |3. května 2013
zajímavé Odpovědět
fionka |9. dubna 2013
vypadá to skvěle Odpovědět
jana.h |26. března 2013
dobrota Odpovědět
lucie.ruliskova |22. března 2013
zajímavé Odpovědět
roxana-zdena |18. března 2013
Vyzkoušela, jsou výborná! Odpovědět
roxana-zdena |16. března 2013
Vyzkouším, blbec kupuju to rozmazlené kočce! Ale na cibulce jsou dobrá! Odpovědět
Jirinaja |13. března 2013
určitě vyzkouším, to mám ale hlad :-) Odpovědět
ohen |27. února 2013
vypadají chutně Odpovědět
dajul |27. února 2013
dalabych si, vypadá to moc dobře Odpovědět
jebik|20. dubna 2013
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!