Staňte se našimi fanoušky na:

Ernstbrunnerský jablkový moučník

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku smícháme s kypřícím práškem, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme 1 vejce, změklé máslo, lžíci mléka a zpracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut chladit. Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je na tenké plátky. Do hrnce dáme lžíci másla, přidáme nakrájená jablka, med, skořici, rum a rozinky a chvíli vše podusíme skoro doměkka. Připravíme krém: z 250 ml mléka, pudinkového prášku a 50 g cukru krupice uvaříme pudink, stáhneme ho z ohně, vmícháme 2 žloutky a do ještě horkého vmícháme tuhý sníh ze 2 bílků. Těsto vyválíme na 3 mm silnou placku, pomocí válečku ho opatrně přeneseme na menší plech, propícháme ho na několika místech vidličkou a při 200°C ho asi 10 minut necháme péct. Těsto nesmí zhnědnout. Předpečené těsto vyndáme z trouby, potřeme ho podušenými jablky a navrch rozetřeme připravený krém. Povrch posypeme mandlovými lupínky, které můžeme nasypat i na jablka pod krém. Plech vrátíme do trouby a ještě asi 20-25 minut dopékáme. Moučník necháme před podáváním dobře vychladit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

nikita066 |4. května 2013
díky za recept Odpovědět
Diana|8. května 2013
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!