Staňte se našimi fanoušky na:

Filet z lososa s chřestem

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Chřest oloupeme a dáme vařit do vroucí vody na 10-15 minut. Filety bez kůže osolíme, opepříme a dáme péct na pánev s olivovým olejem. Otáčíme je a rychle opékáme ze všech stran. Pak je přemístíme do misky a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 8 minut. Připravíme omáčku: Do kastrůlku vlijeme víno i pomerančovou šťávu a necháme je mírně svařit. Osolíme, opepříme a všleháme žloutky. Vmícháme rozpuštěné máslo a ušleháme hustou omáčku. Nakonec přidáme dílky pomeranče. Uvařený chřest překrájíme. Na pánvi rozpustíme máslo a ohřejeme na něm brambory. Přidáme chřest a vše prohřejeme. Podáváme s opepřenými filety lososa.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Klára 3 |19. ledna 2014
ukládám :-D Odpovědět
dagmar.vrbicka |10. června 2013
zajímavé,vyzkouším Odpovědět
Šuldeska |5. června 2013
Lososa mám moc ráda - recept OK. Odpovědět
Iness |30. ledna 2013
Delikatesa Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!