Staňte se našimi fanoušky na:

Focaccia-Pomodoro (Bruschetta s rajčaty)

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Focaccia (čerstvý italský chléb) - mouku, droždí a sůl promícháme s vlažnou vodou, až nám vznikne řidší těstíčko, necháme lehce vykynout. Přidáme zbytek mouky a vytvoříme bochánek, který dáme opět vykynout. Vytvoříme z něho placku, kterou polijeme olivovým olejem a posypeme čerstvou bazalkou. Pečeme cca 15 minut na 200°C. Pomodoro - čerstvá rajčata si nařízneme na vršku do kříže a necháme spařit. Oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a krátce je orestujeme na olivovém oleji s nasekanými lístky bazalky. Upečený chléb si rozkrojíme a na olivovém oleji opečeme, rajčatovou směs navrstvíme na opečený chléb a posypeme parmezánem. Celé ještě pokapeme olivovým olejem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

wieruska |16. srpna 2013
chutné Odpovědět
jobovab |26. července 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!