Staňte se našimi fanoušky na:

Fořtovská roštěné s omáčkou

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • plnotučná hořčice
  • na smažení sádlo
  • 100 g anglická slanina
  • sterilovaný, 1 lžíce hrách
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 3 dl bílé víno
  • 1 dl smetana
  • 2 ks bobkový list
  • 2 ks kyselá okurka
  • 3/4 ks masox
  • celé, 5 ks nové koření
  • 2 ks žampióny
  • roštěnky, 4 kelímku hovězí

Pracovní postup:

Z plátků roštěnek odřežeme tuhé postraní blány,3 krát nařízneme po okrajích a naklepeme po obou stranách.Po obou stranách je i osolíme a opepříme,na vrchní straně pomažeme dost hořčicí,po obou stranách zaprášíme hladkou moukou a rukou zmáčkneme.Na hodně rozehřátém sádle je rychle opečeme po obou stranách a přendáme do papiňáku i se sádlem a přípečky po opékání roštěnek.Přidáme nové koření,bobkový list,mírně posolíme a opepříme,dáme maso a zalijeme horkou vodou.Hrnec uzavřeme a necháme dělat asi 45 minut.Měkké roštěnky vyjmeme,šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve smataně povaříme asi 8 minut a přidáme bílé víno.Na minimun sádla osmažíme na nudličky nakrájenou slaninu,na plátky nakrájené žampióny,přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky a hrášek vše krátce podusíme.Omáčku přecedíme na roštěnky,přidáme podušenou směs,promícháme a jěště chvíli prohřejeme.Nakonec zjemníme kouskem másla,případně dosolíme. Příloha,knedlíky,brambory,těstoviny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!