Staňte se našimi fanoušky na:

Francouzská bublanina s hrozny (Clafoutis)

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pro 8 osob. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, v pánvi se silnějším nepřilnavým dnem smíchejte mléko a vanilku, na mírném ohni a za stálého míchání přiveďte k varu. Odstavte z ohně a nechte chvíli odpočinout. Ve větší míse vyšlehejte žloutky s vejci do lehké zpěněné směsi. Nakonec přidejte cukr a znovu prošlehejte. Pak jemně vmíchejte mouku. Z mléčné směsi vytáhněte vanilkový lusk a postupně přimíchávejte do vaječné směsi, míchejte dohladka. Hroznové víno rozložte do dvou středně velkých keramických zapékacích mís, na povrch naneste připravenou směs a pečte 20-25 minut na 160°C. Hotovou clafoutis nechte vychladnout a můžete ještě pocukrovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!