Staňte se našimi fanoušky na:

Francouzské brambory ze syrových brambor

Autor receptu: piskotka (63 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • velká, 1 cibule
  • 3 vejce
  • 6 stroužků česnek
  • 1,5 kg brambory
  • gothaj, 40 dkg salám

Pracovní postup:

Syrové oškrábané a na plátky nakrájené brambory vložíme do vymazané zapékací mísy. Brambory osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou. Další vrstvu tvoří na kostičky nakrájená cibule a na kostičky nakrájený salám. To pokapeme kečupem a přidáme zlisovaný česnek ( nebo na kostičky nakrájený ). Pak znovu dáme brambory, které okořeníme, na ně cibuli, salám, kečup a česnek. Takto pokračujeme dokud nám budou zbývat suroviny. Ob jednu vrstvu se ještě přidá trochu oleje nebo sádla. Poslední vrstvu tvoří brambory, které osolíme, opepříme a mírně popaprikujeme. Na vrch dáme opět trochu sádla. Vložíme do trouby na 200°C přibližně na 1.5 hodiny. Před vyndáním ještě v hrnečku rozšleháme vejce a vlijeme na brambory a promícháme a necháme zapéct. Výborná je bramborům červená řepa nebo okurky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |28. července 2014
++++ Odpovědět
-1 |22. července 2013
díky za tip Odpovědět
kuchticek |10. července 2013
dobré Odpovědět
q |9. července 2013
máme moc rádi Odpovědět
laetti |9. července 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!