Staňte se našimi fanoušky na:

Gulášovka z Hlívy ústřičné

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli pokrájíme a osmažíme na sádle. Přidáme hlívu, nakrájenou na plátky, společně osmahneme s cibulí, zasypeme mletou paprikou, kořením na guláš, kmínem a zalijeme horkou vodou. Přidáme vývar, pokud nemám, dávám kostku Masoxu a jemně pokrájený česnek na malé plátečky. Zahustím případně nastrouhaným chlebem (ev. Solamylem) a dochutím majoránkou. Pokud chci úpravu jako gulášovou polévku, je možné přidat hned na počátku vaření na kostičky nakrájené brambory (není potřeba tolik hub) a konzistenci udělat řidší. Podávám s čerstvým pečivem, nejraději chléb.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Semyaza |25. června 2013
zkusím Odpovědět
jana.remkova.7 |5. června 2013
Dělávám, je to skvělá polévka:-) Někdy si koupím Oravskou gulášovku v sáčku a ten postup je stejný, jen ji zahustím to Oravskou gulášovkou, nebo nějakou gulášovkou ze sáčku, ikdyž je teda kupuji tak 1x za rok. Vyzkoušejte:-) Odpovědět
jana.h |31. května 2013
taky dělávám Odpovědět
lucka9 |31. května 2013
vyzkouším Odpovědět
betka |30. května 2013
dobrota Odpovědět
sari |25. května 2013
super Odpovědět
Dessyna |24. května 2013
Mňam... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!