Staňte se našimi fanoušky na:

Gyros

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
177× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Marináda: cibule nakrájená nadrobno, hrst petrželky, 1 dl olivového oleje, 2 stroužky česneku, lžíce šťávy z citrónu, lžíce organa, 2 špetky mletého římského kmínu a pepř. Maso omyjte, osušte a rozkrájejte na 2 cm silné plátky. Smíchejte všechny přísady marinády. Do zapékací misky položte plátky masa, zalijte je marinádou a nejméně na 4 hodiny odložte do chladničky. Maso vyjměte, posolte a ogrilujte z obou stran (po obrácení znovu potřete marinádou) a rozkrájejte na špalíčky. Chleby pita potřete olejem a zlehka ogrilujte. V misce smíchejte okurku, jogurt, ocet , sůl a pepř. Ochuceným jogurtem potřete opečené chleby, poskládejte na ně maso, rajčata a cibuli. Pokapejte čili omáčkou a srolujte. Jako příloha se hodí tzatziki.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

FOTOrecepty |8. června 2016
Gyros mám rád :-) Odpovědět
sonizna |4. června 2014
řecká klasika Odpovědět
sonizna |21. května 2014
taky dělávám Odpovědět
HaBo |27. února 2014
lákavé Odpovědět
Makitka |27. února 2014
mňam! Odpovědět
Lucie 9 |27. ledna 2014
vypadá úžasně Odpovědět
majdik1515 |25. ledna 2014
také dělám ale ne z jehňěčího ale s telecího je to stejně dobré Odpovědět
Marika 3 |17. ledna 2014
super Odpovědět
kockaviky |22. listopadu 2013
lákavé, vyzkouším Odpovědět
Peggy89 |17. listopadu 2013
vypadá dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!