Staňte se našimi fanoušky na:

Poleva


Příprava domácí polevy je snadná. Čokoládová poleva: V kastrůlku na co nejmenším ohni zvolna zahřejte 150 g rozlámané kvalitní hořké čokolády a 125 ml smetany ke šlehání. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Stáhněte z plamene a před potřením dortu nebo buchty nechte 10 minut odpočinout. Citronová poleva: Dejte do misky 4 lžíce citronové šťávy s 200 g moučkového cukru a utřete dřevěnou vařečkou dohladka. Polevou ihned potřete dort. Pevnější citronovou polevu získáte přidáním jedné lžíce moučkového cukru a jednoho bílku. Intenzivnější chuti dosáhnete přidáním lžičky strouhané kůry z chemicky neošetřeného citronu. Rumová poleva: Výborná je i rumová poleva – postupujte jako při přípravě citronové polevy, jen místo šťávy z citronu vmíchejte 4–6 lžic rumu.