Staňte se našimi fanoušky na:

Gnocchi z ricotty

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 250 g mouka hladká
  • 60 ml olivový olej
  • podle potřeby sůl
  • 2 vejce
  • 100 g hřiby
  • 100 g žampióny
  • bílý i černý, podle potřeby pepř
  • 50 g vlašské ořechy
  • sýr Asiago stravecchio strouhaný, 120g + na posypání
  • 500 g riccota
  • podle potřeby cibule

Pracovní postup:

Na omáčku očistíme houby, nakrájíme je na plátky a smažíme s najemno nakrájenou cibulí, špetkou soli a černého pepře asi 10 minut. Část hub necháme stranou na ozdobu. Ořechy nasekáme najemno, do mixéru přidáme usmažené houby a mixujeme. Během mixování postupně přiléváme olej až vznikne hustá omáčka. Na gnocchi dáme do mísy mouku, okapanou ricottu, vejce, nastrouhaný sýr, špetku soli a bílého pepře, promícháme. Těsto přesuneme na pomoučený vál a dál hněteme až je hladké a celistvé. Vytvarujeme válečky Ø asi 2 cm a nakrájíme je na kousky dlouhé 1,5 cm a stiskneme je zadní stranou vidličky (získají tak správný tvar) a položíme je na pomoučený vál. Gnocchi dáme do vroucí mírně osolené vody a jak vyplavou na povrch, slijeme je. Uvařené gnocchi přesypeme do velké pánve, přidáme k nim houbovou omáčku a hrst nastrouhaného sýru, promícháme a nakonec ozdobíme osmaženými plátky hub.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!