Staňte se našimi fanoušky na:

Gratinované telecí medailonky - dia 102g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • mletý bílý pepř
  • nahrubo nastrouhaný, 80 g ementál
  • 70 g máslo
  • kýta, 600 g telecí
  • 2-3 lžíce mouka hladká
  • 1 lžíce olej
  • kadeřavá najemno nasekaná, 3 lžíce petrželka

Pracovní postup:

Kýtu nakrájíme na menší medailonky, plátky naklepeme klouby nebo hřbetem ruky, mírně osolíme a opepříme. Zapékací misku vymažeme máslem, medailonky poprášíme z obou stran moukou a zprudka je opečeme na zbylém rozpáleném másle s olejem z každé strany 2 minuty. Medailonky naskládáme do misky, posypeme petrželkou a sýrem a pečeme 15 minut při 200°. TIP: Plátky ciabatty opečeme na olivovém oleji s plátky česneku, rozdělíme je na talíře, na každý položíme po medailonku a obložíme rajčaty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

milmach |4. července 2013
dobré Odpovědět
PF*13 |3. července 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!