Staňte se našimi fanoušky na:

Griliášový krém do laskonek

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pánev vymažeme olejem. Do nerez kastrůlku nasypeme cukr krupici a přidáme lžíci vody. Je třeba nepoužít jiný cukr, aby se karamel povedl. Zapneme na malý plamen. Cukr se rozpustí, je třeba stále míchat. Jakmile začne žloutnout, vsypeme oříšky a mícháme, dokud se v karamelu neupraží. Ale pozor, nepřipálit !! Masu nalijeme na pánev a necháme vychladnout. Do kastrůlku dáme 5 dkg másla, rozpustíme a přidáme mouku. Mícháme, až vznikne velmi světlá jíška, pak přiléváme mléko, dokud nevznikne hodně hustá kaše, téměř jak odpalované těsto. Pak vypneme. Griliáš rozdrtíme válečkem mezi dvěma papíry. V misce ušleháme celé máslo do pěny, přidáme rozdrcený griliáš a po kouskách přidáváme kaši a šleháme na druhý stupeň, po chvíli přidáme další stupeň a po minutě vypneme. Pokud jsou kousky griliáše křupavé, nevadí , v krému změknou. Jedno balení laskonek rozložíme rubovou stranou nahoru, rozdělíme na ně krém, přiklopíme druhým balením a dáme přikryté do lednice. Někdy dělávám griliáše více a mám ho na několikrát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |3. června 2016
1*** ukládám Odpovědět
JIHOR |26. května 2015
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!