Staňte se našimi fanoušky na:

Grilované ovoce s čokoládovým sirupem

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Předehřejte troubu na 180 °C (plynová trouba stupeň 4). V kastrolu se silným dnem svařte na středním ohni cukr, vodu, pomerančovou šťávu a kůru, vanilku a anýz. Zprudka vařte 5 minut. Odstavte a vmíchejte čokoládový likér. Nechte sirup trochu vychladnout. Rozpulte fíky, rozčtvrťte hrušky a zbavte je jádřince, rozpulte švestky a odpeckujte, zbavte jahody stopky. Obalte ovoce v moučkovém cukru. Rozpusťte máslo v grilovací pánvi nebo na grilovací desce při vysoké teplotě. Položte ovoce rozříznutou stranou na pánev (desku). Když se na ovoci zkaramelizují rýhy v místě kontaktu s grilem, obraťte ho a grilujte, dokud se nevytvoří i na druhé straně. Přendejte ovoce do pekáčku. Pečte v troubě doměkka cca 5-10 minut, pozor, nemělo by být kašovité. Naaranžujte ovoce do servírovacích misek. Nalijte navrch čokoládový sirup. Podávejte se smetanou, kterou si každý může libovolně nalít navrch.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!