Staňte se našimi fanoušky na:

Husokachna na medu

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Omytou a osušenou husokachnu vložíme na pekáč prsíčky dolů. Polovinu medu smícháme s olejem, trochou soli a pepře a vzniklou směsí husokachnu potřeme. Podlijeme vodou a dáme péci. Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na osminky. Druhou polovinu medu zapracujeme do másla se solí a pepřem a promícháme s jablky. Když je husokachna zpola upečená, otočíme je, vnitřek vyplníme medovými jablky a společně dopečeme do červena. Druhá varianta: Husokachnu upečeme stejně jako výše s tím rozdílem, že jablka necháme v celku a chvíli před dopečením jimi husokachnu obložíme a společně dopečeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!