Staňte se našimi fanoušky na:

Husa s jablky a zelím

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěnou a ve vlažné vodě opláchnutou husu osolíme, pokmínujeme, položíme na pekáček, podlijeme trochou vody a dáme do trouby péct. V průběhu pečení přeléváme husu vypečenou šťávou a podléváme vodou. Když je maso téměř měkké, slijeme část husího sádla, přidáme oloupanou na plátky nakrájenou cibuli a na porce husy navršíme pokrájené zelí zbavené košťálu, osolíme a zastříkneme octem. Po 10 minutách pečení přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka a oloupané a na kostky nakrájené brambory. Směs promícháme a společně dodusíme doměkka. Husí sádlo použijeme na přípravu bramboráku, topinek nebo smažených bramborových placek. Porce husy podáváme společně se zelím, jablky a brambory. Vhodnou přílohou je bramborový knedlík nebo bramborové placky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
ukládám Odpovědět
jana.h |1. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!