Staňte se našimi fanoušky na:

Halászlé - maďarská rybí polévka

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vykuchanou rybu zbavenou hlavy, ocasu, ploutví a šupin podélně rozpůlíme a z půlek nařežeme větší řezy (asi 5 cm). Cibuli nakrájíme nadrobno, polovinu rozprostřeme na dno hrnce, rozložíme na ni kusy ryby, posypeme je červenou paprikou, osolíme, poklademe další vrstvu (cibule, ryba, paprika, sůl), zalijeme dvěma litry vody, kterou přivedeme k varu a vaříme 40-50 minut. Polévku na talíři zdobíme nakrájenými paprikami a rajčaty. Vařenou rybu vyndáme, rychle vykostíme, vložíme ji do čistého hrnce, přecedíme na ni vývar, přidáme nasekané feferonky nebo pálivou červenou papriku a prohřejeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |3. června 2016
Tu mám rád 1* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!