Staňte se našimi fanoušky na:

Hesenské řízky s jablky

Autor receptu: VER98 (15 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1.Řízky osušte papírovou utěrkou,lehce naklepejte a potřete jablečným octem.Rozinky nechte změknout v jablečném víně. Jablka oloupejte,rozčtvrťte a vykrojte jádřinec. Čtvrtky jablek nakrájejte na tenké hranolky a smíchejte s citrónovou šťávou. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné proužky. Troubu předehřejte na 50 stupńů. 2. Pánev ohřejte na středně velkém plameni a vložte přepuštěné máslo. Ŕízky opět osušte papírovou utěrkou , mírně osolte a po každé straně smažte asi 3 minuty.Sundejte řízky s pánve a udržujte je teplé v předehřáté troubě. 3. Cibuli a jablka smažte v omastku po řízcích asi 5 min. , vše lehce zhnědne. Přilijte jablečné víno s rozinkami a nechte jednou přejít varem. Ochuťte solí a pepřem. Jablka a cibuli s omáčkou rozdělte na řízky a servírujte s bramborovou kaší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Michele |12. září 2013
uloženo! Odpovědět
Michele |12. září 2013
zajímavé Odpovědět
pes |9. září 2013
to bude dobré Odpovědět
i |17. července 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!