Staňte se našimi fanoušky na:

Velikonoční králík na 3 způsoby

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

NA OLIVÁCH 1 naporcovaný králík, 500g malých cuket, 4 jarní cibulky, 2 dl such. bílého vína, 2dl vin. octa, 50g černých oliv bez pecek, 3 lžíce hl. mouky, 5 větviček tymiánu, hrst petrželky, oliv.olej, ml.pepř, sůl Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme osolené, opepřené a moukou zaprášené porce králíka, osmahneme ze všech stran. Maso přelijeme bílým vínem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 50 minut. Celé cukety povaříme asi 8 minut ve vodě s vinným octem, necháme je vychladnout, nakrájíme s olivami na kolečka a přidáme do pánve s králíkem. Ochutíme nasekaným tymiánem a petrželkou, ještě 3-4 minuty prohřejeme. Podáváme s čerstvým chlebem. NA BÍLÉM VÍNĚ 4 zadní králičí stehna, 100g anglické slaniny, 1 cibule, 2 rajčata, 1 plechovka sterilovaných žampionů, 4 stroužky česneku, 400ml vody, 2 kostky bujonu, olej, 200ml bílého vína, sůl, bylinky Stehna obalíme v mouce, osolíme a dozlatova orestujeme na rozpáleném oleji. Maso vyndáme a na stejném oleji osmahneme nakrájenou slaninu, cibuli a česnek. Přidáme nakrájená spařená a oloupaná rajčata, žampiony, vodu, ochutíme bujonem, vínem a čerstvými bylinkami. Maso dáme zpátky a dusíme pod pokličkou 30 minut. NA ROZMARÝNU 2 zadní králičí stehna, 2 lžíce rozmarýnu, 100g anglické slaniny,400g brambor, 2 červené cibule, 1 lžíce oleje, sůl, pepř Stehna osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Zapékací mísu potřeme olejem, dáme do ní plátky slaniny, na kolečka nakrájené brambory a na ně položíme stehna. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky a přidáme ji k masu a bramborám. Pečeme asi 40 minut na 160°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!