Staňte se našimi fanoušky na:

Zelný kotlík s vepřovým

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na kostky, cibuli na tenké hranolky. Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a maso na něm opečeme z obou stran. Pak přidáme cibuli, rajčatový protlak a krátce opečeme. Masovou směs osolíme, opepříme, zředíme vínem a 1/4 l vývaru, dusíme pod pokličkou asi 45 minut. Jarní cibuli posekáme najemno a orestujeme v kotlíku nebo větším hrnci na zbytku oleje. Zelí necháme okapat, nasekáme na kousky, přidáme k cibulkám, podusíme, osolíme a opepříme, přidáme bobkový list, mletou papriku a kmín. Pak přilijeme zbylý vývar a přivedeme k varu. Oloupané a nakrájené brambory vmícháme k zelí, přilijeme 1/4 l vody a vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Papriky nakrájíme na proužky, a s masovou směsí přidáme k zelí a znovu krátce přivedeme k varu. Polovinu kysané smetany s posekanou petrželkou vmícháme do kotlíku a okořeníme cayenským pepřem. Nakonec přilijeme zbytek smetany. Navzdory EU je lepší ohřívaný.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!