Staňte se našimi fanoušky na:

Svíčková od babičky

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso v něm bylo na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Uvaříme si nálev z vody, soli, octa a koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Necháme volně vychladnout, přiklopíme a dáme do chladna odležet na 1 - 3 dny. Cibuli oloupeme a na oleji usmažíme do slabého zrůžovění.Cibuli v kastrolu shrneme na bok a naložené maso trochu opečeme ze všech stran. Poté přidáme zeleninu, podlijeme trochu nálevem a za občasného zamíchání a přilévání nálevu dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme v teple. Zeleninu se šťávou vlijeme do hustého síta a zeleninu propasírujeme (nemixujeme!). V mléce rozmícháme mouku a základ omáčky zahustíme. Za stálého míchání povaříme a nakonec omáčku zjemníme smetanou. Podáváme s knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petra.stefanova.7 |17. července 2013
výborná Odpovědět
anasy |31. května 2013
dostala jsem na ni chuť, vypadá nádherně:) Odpovědět
T3r3z |27. března 2013
Super! :-) Odpovědět
aťka |10. března 2013
Svíčkovou tu já můžu! sice ji taky dělám trochu jinak, ale každý má ten svůj osvědčený rcp.že ano. Odpovědět
roxana-zdena |10. března 2013
Výborná! Odpovědět
antonin.vavrik |9. března 2013
Ňam Odpovědět
Jirka007|13. července 2013
dobrá Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!