Staňte se našimi fanoušky na:

Hlívový tatarák

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl (podle chuti)
  • mletá pálivá paprika (podle chuti)
  • pepř (podle chuti)
  • topinky (chleba)
  • hořčice
  • kečup (podle chuti)
  • česnek (na potření topinky)
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 4 vejce
  • 2 cibule
  • 2 kyselé okurky (ve sladkokyselém nálevu)
  • 2 lžíce oleje (stolní řepkový)

Pracovní postup:

Hlívu rozmixujte najemno s trochou oleje (tuhé třeně odkrojte). Přidejte jemně nasekané sterilované okurky, dál pepř, sůl, papriku, hořčici a kečup podle chuti. Promíchejte, směs rozdělte na 4 kopečky s důlkem uprostřed a do něj dejte syrový žloutek. Každý si pak sám dochutí a tataráček namaže na topinku potřenou česnekem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!