Staňte se našimi fanoušky na:

Honzovy buchty

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Suroviny vložíme do domácí pekárny v tomto pořadí: mléko, máslo, žloutky, sůl, cukr, citrónová šťáva a kůra, mouka a nakonec rozdrobíme droždí. Zapneme program "těsto" a necháme vykynout, trvá to asi 1,5 hodiny. Pokud nemáme pekárnu, zaděláme těsto ručně. Nejprve uděláme kvásek z části mléka, droždí, trochy cukru a mouky. Jakmile vzejde, smícháme s ostatními přísadami a vymícháme vláčné těsto. Necháme v teple vykynout. Po vykynutí těsto propracujeme, rozválíme na obdélník a rozkrájíme na čtvrerečky (cca 24 ks). Plníme povidly (můžeme smíchat s troškou rumu). Honza měl určitě rád i jiné náplně, takže můžeme použít tvarohovou (tvaroh smíchaný s cukrem, rozinkami, zahustíme 1-2 lžícemi vanilkového pudinku v prášku nebo 1 žloutkem), makovou náplní, Nutelou, marmeládou, atd.. Náplň zabalíme a vytvoříme bochánky. Spojem dolů skládáme nejlépe do pekáčku, nebo ohnivzdorné mísy či plechu s vyšším okrajem a každou buchtu ze všech stran pomašlujeme rozpuštěným máslem, aby se nám neslepily a šly hezky od sebe. Neskládáme je těsně vedle sebe, poněvadž nám na plechu ještě nakynou! Necháme je ještě asi 30 minut pod utěrkou kynout, pak potřeme i shora rozpuštěným máslem a upečeme v předehřáté troubě při 190 stupních asi 25 minut. Pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme do světa!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

vii |4. března 2013
Včera dělané a už jsou pryč! :-) Odpovědět
šanela |4. března 2013
moc krásné! Odpovědět
Peťule.m |4. března 2013
nejlepší s povidlama ... ;) Odpovědět
Lenka Sikorová|8. řijna 2017
Naprosto luxusní . Místo másla jsem dala olej a buchty jsou jako pavucinka . Všem doporučuji . Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!