Staňte se našimi fanoušky na:

Houbová polévka Cappuccino

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • čerstvá bazalka
  • mletý pepř
  • 2 najemno nakrájené šalotky
  • 1/2 lžičky sezamového oleje
  • 1/2 lžičky olivového oleje
  • 250 g shiitake nebo čerstvých žampionů
  • 1 šálek (250 ml) napěněného mléka
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 stroužek najemno nastrouhaného česneku

Pracovní postup:

V hrnci orestujeme na olivovém oleji najemno nakrájené houby, česnek a šalotku. Vaříme na středním plameni, pak ho ještě zmírníme, přilijeme kuřecí vývar a vaříme dalších 20 minut. (Nezapomínejte, že čím vyšší je teplota, olivový olej ztrácí na své výživové hodnotě!) Odstavíme z ohně a přidáme bazalku. Polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme podle své chuti. Nezapomeneme také přidat sezamový olej, polévku dokonale provoní. Napěněné mléko nalijeme na krémopvou polévku a každou porci ještě ozdobíme lístkem čerstvé bazalky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |12. června 2013
nemusí být špatné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!