Staňte se našimi fanoušky na:

Houbové pečenáče

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 4 kuličky nového koření
  • houbové plátky
  • 1 lžíce hořčičného semínka
  • 250 ml bílého vína
  • 250 ml octa
  • 1,75 l vody
  • 16 lžiček cukru krupice
  • 6 lžiček soli

Pracovní postup:

Na houbové řízky houbové plátky, hladkou mouku, vejce, strouhanku, olej Na nálev 1,75 l vody, 250 ml octa, 250 ml bílého vína, 16 lžiček cukru, 6 lžiček soli, 4 kuličky nového koření, 1 lžíci hořčičného semínka K obalování použijte tvrdé houby (hřiby, křemenáče). Obalte je jako klasické řízky, osmažte a nechte vychladnout. Pro delší skladování pečenáče sterilujte 20 minut při 100 °C. Jinak jsou vhodné ke konzumaci za tři dny. Připravte nálev, 5 minut vařte a nechte vystydnout. Na dno zavařovacích sklenic dejte kousek bobkového listu a houby prokládejte cibulí nakrájenou na kolečka. Zalijte nálevem a dobře uzavřete.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

darma |18. června 2014
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!