Staňte se našimi fanoušky na:

Houbové rizoto

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Nejdřív přivedu k varu 750 ml vody, hodím do ní kostku kuřecího bujonu a nechám mírně vařit. V jiném kastrolu rozpálím lžíci olivového oleje se lžící másla a zesklovatím cibuli a česnek, pak přisypu rýži a nechám minutu opékat. Přidám víno a dvě minuty vařím, aby se vypařil alkohol. 2. Snížím teplotu a do kastrolu s rýží přidám jednu naběračku vývaru a míchám, dokud se tekutina nevsákne do rýže. A tak pokračuji naběračku po naběračce, dokud nespotřebuji skoro všechen vývar a rýže nezměkne. Rýži přitom stále míchám. 3. V pánvi rozehřeju lžíci olivového oleje, přidám houby a asi čtyři minuty je nechám dusit, dokud nezměknou. Houbovou směs osolím a opepřím a pak přidám do rýže s poslední naběračkou vývaru. Promíchám a nechám pár minut společně prohřát. 4. Úplně nakonec vmíchám zakysanou smetanu a dvě třetiny petrželky. Teplé rizoto servíruji na talíře a každou porci ozdobím čerstvou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

xxPPxx |5. května 2013
delam podobne Odpovědět
monies87 |19. února 2013
super Odpovědět
tamata |26. listopadu 2012
vypadá to dobře :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!