Staňte se našimi fanoušky na:

Houbovka naší babičky

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Houbovku jsem u babičky jedli bez masa, neboť byla plná hub. Běžně ji děláme také bez masa. Takže vlastně vegetariánskou. Ale tato byla svátečnější. Navíc jsem koupila falešnou svíčkovou za neuvěřitelnou cenu. Co okrojím, dám do polévky, ale je toho málo. Oddělím oba kusy od sebe. Na rozpáleném oleji oba je ze všech stran opeču a dám přikryté do trouby na 160°C. Podlévám, nechám přikryté až do konce. Jeden kus pak zamrazím, druhý nakrájím na tenké plátky, aby to vypadalo, že je ho na talíři fůra. Na omáčku použiji vývar, je koncentrovaný, ale šťávu si maso ponechalo. Cibulku nakrájíme na drobno a osmahneme v hrnci, přilijeme vodu. Očíštěné houby nakrájíme a dáme vařit do vody s Masoxem nebo houbovým kořením a bobkovým listem. Kuličky vložíme do uzavíratelného sítka na koření a přidáme k houbám. Vaříme do měkka, přidáváme vývar. Oloupané brambory vaříme v osolené a okmínované vodě. V půllitrovém hrnku rozkvrdláme mouku v mléce, pak vlijeme k houbám a kvrdláme dál, aby se neutvořily pucky. Odstraníme koření. Do šlehačky přidáváme po lžících horkou omáčku, aby se smetana nesrazila a vlijeme do hrnce. Přidáme cukr, event. sůl a necháme probublat. Mícháme. Nakonec po vypnutí ochutíme octem. Téměř po kapkách.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!