Staňte se našimi fanoušky na:

Houbový kaviár - delikatesa

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • chilli (koření, podle potřeby)
  • pepř (černý mletý, podle potřeby)
  • citronová šťáva (z 1 citronu)
  • asi 2 lžičky kmínu (drcený)
  • 50 g Jidášova ucha (sušené)
  • asi 125 g sádla
  • 40 g sardelové pasty
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 cibule (větší)
  • 4-5 stroužků česneku
  • 1 kg čirůvky dvoubarvé

Pracovní postup:

Nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na sádle. Pak přidejte pokrájené čirůvky, kmín a restujte zvolna tak dlouho, dokud houby neztratí podstatnou část vody. Směs stále míchejte, aby se nepřipalovala. Mezitím si připravte drobné šupiny ucha Jidášova, zalijte sójovou omáčkou a přidejte asi 250 ml vařící vody (houba značně zvětší objem). Když se větší část vody z čirůvek vyvaří, přidejte ucho Jidášovo a povařte asi 10 minut. Jak směs mírně zchladne, umelte ji na masovém strojku, přidejte prolisovaný česnek, citronovou šťávu, koření a sardelovou pastu. Všechno promíchejte a naplňte do malých sklenic až po okraj. Uzavřete a uložte v chladu, používá se jako rybí kaviár.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!