Staňte se našimi fanoušky na:

Houbový závin z plundrového těsta

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mírně ohřátého mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek. Ten po vykynutí zaděláme s moukou a vejci, až vznikne těsto polotuhé konzistence. Necháme vykynout a rozválíme na placku. Na těsto vložíme kostku tuku, nebo sádla. Několikrát je přeložíme a opatrně rozválíme, potřeme . Toto opakujeme nejméně 4x. Poté necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto rozválíme, potřeme připravenou nádivkou , zarolujeme a pečeme na vymaštěném plechu, při teplotě 170 °C. Nádivka: Nadrobno nasekanou cibuli zpěníme na lžíci oleje, přidáme plátky žampionů, osolíme, okořeníme a dusíme do odpaření tekutiny. Po vychladnutí přidáme vejce, strouhanku a popřípadě dochutíme solí. Houbový závin můžeme podávat jako přílohu k různě upravené zvěřině, nebo drůbeži.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!