Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí vývar s fritátovými nudlemi

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce rozšleháme v mléce, přisypeme mouku, špetku soli a umícháme řidší těstíčko. Na rozehřáté a vymaštěné pánvi upečeme silnější palačinky, rozkrájíme je na širší nudle a na rozpáleném oleji dozlatova opečeme. Pečlivě očištěné a omyté maso dáme do osolené studené vody a přivedeme k varu. Teplotu snížíme a maso pozvolna vaříme minimálně hodinu, ale spíš dvě (v papiňáku je to rychlejší). Ke konci vaření přidáme očištěnou mrkev, květák, oloupanou cibuli a uvaříme doměkka. Hotové maso a zeleninu vyjmeme, vývar přecedíme přes jemné sítko a vrátíme do hrnce. Přidáme hrášek, nakrájenou vařenou zeleninu, dochutíme polévkovým kořením a prátce prohřejeme. Polévku podáváme s fritátovými (celestýnskými) nudlemi a sekanou petrželovou natí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bábrle Inka |10. června 2013
Obojí je správně, rozdíl není žádný :-) - i v receptu uvádím oba názvy. Odpovědět
Januse |10. června 2013
znám je pod názvem celestýnské nudle, jaký je rozdíl? Odpovědět
PetulkaH |10. června 2013
ta zahřeje Odpovědět
monika81v |10. června 2013
mnam Odpovědět
macik |9. června 2013
zkusim Odpovědět
Jedlík-senior |9. června 2013
Jo, jo - celestýnské nudle jsou výborné, také děláme do polévky. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!