Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí jazyk se sladkou omáčkou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jazyk omyjeme, zalijeme osolenou vodou a pomalu vaříme doměkka (čerstvý jazyk se vaří až 3 hodiny, vaření o něco urychlíme když použijeme tlakový hrnec). Zeleninu a koření přidáme až ke konci varu. Uvařený jazyk ponoříme do studené vody a pak oloupeme. Nakrájíme ho na plátky a odložíme stranou. Z másla a mouky připravíme tmavší jíšku, zalijeme ji vývarem z jazyka a dobře promícháme. Přidáme perník, citronovou kůru a šťávu. Vaříme dokud omáčka nezhoustne. Pak vložíme zkaramelizovaný cukr a procedíme. Přisypeme omyté a spařené rozinky, povaříme a do omáčky vrátíme nakrájený jazyk. Krátce ho prohřejeme a podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |5. června 2014
1*** Odpovědět
Sůl nad zlato |19. května 2014
1+ výborné Odpovědět
tepito |30. září 2013
nej masíčko Odpovědět
Hanina |26. září 2013
zajímavé Odpovědět
beruska.palinkova|31. května 2014
Lákavé :-) , jazyk mám ráda...vyzkouším....:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!