Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí pečeně dušená špikovaná

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Maso naložíme na 2 dny do octového mořidla s kořenovou zeleninou. Slaninu nakrájíme na tenké proužky, osolíme a posypeme majoránkou. Maso vyjmeme z mořidla, odstraníme zeleninu a prošpikujeme slaninou. Na rozpáleném tuku na pánvi je opečeme po obou stranách. Maso přendáme do nádoby, přidáme tuk z výpeku, sůl, papriku, zeleninu z mořidla a pečeme až maso změkne (asi 2 dvě hodiny). Měkké maso vyjmeme, nakrájíme přes vlákna a vložíme zpět do nádoby. Šťávu zamícháme, osolíme, přidáme rajčatový protlak, víno a utřený česnek, šťávu povaříme, zalijeme maso a prohřejeme. K pečeni podáváme vařené brambory, noky nebo bramborové noky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!