Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí roláda s vejci

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plátek hovězího masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu plátku potřeme hořčicí. Z vajec a nezbytného množství oleje připravíme míchaná vajíčka. Na potřený plát masa dáme plátek šunky, který potřeme míchanými vejci. Na ně dáme mrkev a okurku a potřeme zbylými vejci. Hovězí roládu zatočíme a zpevníme nití. Pokud nám někde vytéká hořčice, nebo vejce, tak to nevadí, ochutí to šťávu. Pro rychlejší přípravu použijeme tlakový hrnec. V tlakovém hrnci opět na nezbytném množství oleje usmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění a na ní orestujeme roládu ze všech stran. Podlijeme vodou a dusíme do měkka - zhruba 30 - 45 minut. Poté roládu vyjmeme a šťávu zahustíme tmavou hotovou jíškou, která vytvoří pěknější barvu šťávy, než hladká mouka. Než se nám šťáva provaří, tak odstraníme niť z rolády a nakrájíme jí na plátky. Podáváme s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

IVETULIATKO |2. září 2013
mnam Odpovědět
Januse |2. září 2013
zajímavý nápad s míchanými vejci, ukládám na vyzkoušení, máte v receptech samé dobroty, díky za inspiraci Odpovědět
wieruska |30. srpna 2013
dobré Odpovědět
Lenny |29. srpna 2013
nádhera,lahodí oku i chuťovým buňkám Odpovědět
aahojj|1. září 2013
dobré fotky Odpovědět
aahojj|1. září 2013
ukládám Odpovědět
aahojj|1. září 2013
dobré Odpovědět
aahojj|1. září 2013
pěkné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!