Staňte se našimi fanoušky na:

Hraběnčiny řezy podle babičky

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků, mouky, kypřícího prášku, moučkového cukru a másla vypracujeme těsto, asi jednu třetinu dáme odpočinout do lednice. Zbytek těsta vyválíme na plech, na těsto dáme nastrouhaná jablka, posypeme je cukrem a skořicí. Z bílků a trošky cukru ušleháme sníh, rozetřeme ho na jablka a na sníh nastrouháme odložené těsto z lednice. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Barakuda |1. února 2013
No tak hlavně že i tak chutnal :-) Odpovědět
jana.remkova.7 |1. února 2013
Hraběnčiny řezy jsou skvělé. Pamatuji si, že jsem si kdysi dala do mrazáku kousek toho těsta a zapoměla na něj:-)).. To jsem se divila,když jsem ho po 3 dnech objevila!:-)) Ale koláč se i tak snědl a nikdo si ničeho nevšimnul:-)) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!