Staňte se našimi fanoušky na:

Hroznové moučníky

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KOLÁČ asi 300g hroznového vína světlé i tmavé, 150g polohrubé špaldové mouky, 150g pískového cukru, 100g měkkého tučného tvarohu, 3 žloutky, 3 bílky, 2 lžíce mléka, 1-2 práškové dortové želé + cukr podle návodu, špetka prdopeč, tuk a strouhanka na formu; Poleva - 2 vaničky tučného tvarohu, cukr podle chuti Utřeme žloutky s cukrem, tvarohem a mlékem do pěny, pak postupně vmícháme mouku smíchanou s prdopeč a po částech vmícháme i bílkový sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, uhladíme. Pečeme asi 20 minut na 200°C dozlatova. Upečený koláč vyklopíme a necháme vychladnout. Rozmícháme tvaroh s cukrem a rozetřeme na vychladlý koláč. Želatinu připravíme podle návodu a osladíme. do tvarohu na koláči vmáčkneme do kruhu víno a zalijeme želatinou, necháme ztuhnout. ZÁVIN 350g hladké špald.mouky, 1 vejce, 150 ml mléka, 2dkg másla, 1 lžička octa, špetka soli, mouka na utěrku, žloutek a mléko na potření, máslo a moučkový cukr; Náplň - 70dkg jablek, 30dkg hroznů, asi 80-100g třtinového cukru, 80g strouhanky, 10 lžic rozpuštěného másla, 2 lžíce rozinek Na vál prosejeme mouku se solí, doprostřed uděláme důlek a nalijeme do něj mléko, rozpuštěné máslo a ocet. Přidáme vejce a nejdřív nožem a pak rukama zaděláme vláčné těsto, necháme na teplém místě odpočinout. Rozdělíme ho na 2 díly, jeden položíme na utěrku posypanou moukou a rozválíme na obdélník. Pak ho rukama opatrně vytahujeme do všech stran, až je těsto tenké. Rozložíme polovinu plátků jablek, posypeme třtinovým cukrem a rozinkami, přidáme víno, poprášíme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem. Okraje těsta zahneme a utěrkou těsto stočíme do závinu, překlopíme na plech s pečícím papírem. Stejně připravíme i druhý díl těsta. Oba záviny potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce a pečeme asi 20 minut na 200°C. Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!