Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškový závin

Autor receptu: katy9 (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(3 hlasy)
Ohodnotit recept
52× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy dáme mouku, přidáme nastrouhaný tuk, vejce, vodu, ocet a vypracujeme těsto. Přikryjeme a necháme v teple 20 minut odpočinout. Těsto rozdělíme na polovinu a každou tence rozválíme. Poklademe tenkými plátky z oloupaných hrušek, posypeme lehce strouhankou, skořicovým cukrem a posypeme rozinkami, naloženým v rumu. Záviny stočíme, dáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozpuštěným máslem. Dáme do předehřáté trouby na 180;C a pečeme dočervena. Chladné záviny pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miri3 |10. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Peťule.m |27. února 2013
Vypadá výborně :) Odpovědět
kote19 |26. února 2013
mňam Odpovědět
Šuldeska |23. února 2013
Vypadá krásně. Odpovědět
FOTOrecepty |16. února 2013
S hruškami zajímavá změna. Odpovědět
ohen |15. února 2013
zkusíme místo jablek hrušky Odpovědět
DAMI |14. února 2013
vyzkouším Odpovědět
Iness |13. února 2013
Hrušky mám ráda, tak vyzkouším. Odpovědět
betka |6. února 2013
vyzkouším Odpovědět
evahu |4. února 2013
z hruškami taky zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!