Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškové koláče

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

S DROBENKOU 3 hrušky, 8 lžic hrubé špaldové mouky, 8 lžic mléka, 4 lžíce cukru, 2 lžíce rozpuštěného másla, 1 vejce, 1/2 sáčku prdopeč, tuk a strouhanka na formu; Drobenka - 100g moučkového cukru, 100g polohrubé špaldové mouky, 2 lžíce rozpuštěného másla Do mísy prosejeme mouku, přidáme mléko, cukr, prdopeč, vejce a rozpuštěné máslo, zaděláme hladké těsto a nalijeme ho do vymazané a vysypané formy. Suroviny na drobenku smícháme a promneme. Na povrch těsta rozdělíme půlky hrušek (řeznou stranou dolů) a posypeme drobenkou. Pečeme 30-40 minut na 180°C dozlatova. STROUHANÝ 3/4kg hrušek, 450g hladké špaldové mouky, 280g cukru, kostka másla, 4 žloutky, 4 bílky, hrst nasekaných pinií, hrst nakrájeného kandovaného ovoce, 1/2 prdopeč, 2 lžičky mleté skořice, tuk a hrubá špaldová mouka na formu, moučkový cukr na posypání Mouku smícháme s prdopeč, přidáme 120g cukru, žloutky a nasekané máslo a zaděláme hladké těsto, rozdělíme ho napůl. Jednu půlku zabalíme do fólie a necháme v chladu ztuhnout, druhou půlku rozprostřeme prsty do vymazané a vysypané formy (nebo na plech). Hrušky nastrouháme na hrubém struhadle a rozdělíme na těsto, posypeme skořicí, nasekanými piniemi a kandovaným ovocem nadrobno nakrájeným. Z bílků a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh, rovnoměrně ho naneseme na hrušky a nakonec na celý koláč nastrouháme na hrubém struhadle vychlazené těsto z chladničky. Pečeme dorůžova na 170°C, hotový pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!