Staňte se našimi fanoušky na:

Indická mrkvová polévka

Autor receptu: Esmé (30 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na úvod musím říci, že pro tento, velice lahodný recept, jsem se inspirovala v pořadu VIP Prostřeno, kde vařil i Ivan Vyskočil, z jehož kuchyně polévka pochází. Cibuli orestujeme na másle, kam přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, kurkumu a kari (množství dle vlastní chuti). Zalijeme vývarem (nejlepší je kuřecí, přidávala jsem do polévky i obrané maso), povaříme a přidáme rozinky (zhruba jednu hrst, ale jak kdo chce). Když je mrkev měkká, dochutíme citronem, cukrem, můžeme přidat i šťávu z pomeranče. Nakonec vmícháme smetanu (já vždycky použila zakysanou, ale klasická by byla asi kompaktnější) a necháme ještě pár minut povařit. Na talíři můžeme zasypat piniovými oříšky (není nutné, bez nich bude polévka stejně dobrá) a dle chuti si ještě přímo do talíře můžeme přidat zakysanou smetanu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miuka |13. května 2013
tyhle indické věěci moc ráda vařím a ještě radši jím :-) Odpovědět
any20 |18. března 2013
vyzkouším Odpovědět
uuu|14. května 2013
to zní dobře Odpovědět
syslopis|19. dubna 2013
Určitě si to uvaříme! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!