Staňte se našimi fanoušky na:

Indické rizoto (Kičrí)

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Nízkokalorické
Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozehřejte ghí nebo olej a osmažte kmínová semínka, čili a zázvor. Když přestanoou prskat, přidejte mletý kmín a asafoetidu. Po několika vteřinách přidejte nakrájené brambory a růžičky květáku. Zeleninu asi 4 až 5 minut obracejte vařečkou, dokud se na ní neobjeví hnědé skvrny. Potom přidejte dál a rýži a osmahněte asi minutu. Přidejte vodu, sůl, kurkumu, rajčata a přiveďte do varu. Snižte teplotu a vařte zpola zakryté 30 až 40 minut až je dál měkký. Potom přidejte citrónovou šťávu a při velmi nízké teplotě ještě povařte, dokud luštěniny a rýže neabsorbují veškerou vodu. Nakonec přidejte pepř a jemně zamíchejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

EvaV |7. května 2015
moc mne Vaše recepty zajímají a budu je postupně zkoušet. Odpovědět
Michi |14. května 2013
like Odpovědět
Gogosek |13. května 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
miuka |13. května 2013
mňam, mňam - nic víc nemůžu dodat :-) Odpovědět
fionka |9. dubna 2013
no tak ty přísady neznám....škoda ani nevím kde koupit ale ráda bych vyzkoušela Odpovědět
Karolína 2|29. prosince 2017
Tohle je recept zcela na nic.. V ingrediencích nejsou všechny přísady, které pak autorka píše, že se mají přidat - kolik asafoetidu a kolik chilli? Plus přidávat "dál"?? Na dál jsou přece samostatné recepty, to je jídlo samo o sobě... Navíc zas není napsané kolik množství a jak ten "dál" vlastně udělat... Odpovědět
uuu|14. května 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!