Staňte se našimi fanoušky na:

Irská bábovka

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, sůl, hřebíček, kakao a 3 lžíce whisky. Mouku smícháme s kypřícím práškem a s mandlemi i pekany vmícháme do máslové hmoty. Čokoládu nadrobno posekáme a také vmícháme. Těsto nalijeme do vymazané nízké bábovkové formy a pečeme hodinu na 190°C (horkovzduch 170°C), pak vyklopíme. Zbylou whisky ohřejeme, rozpustíme v ní instantní kávu i vanilkový cukr a lžící bábovku poléváme. Necháme 2 hodiny úplně vychladnout. Polevu připravíme podle návodu a přelijeme moučník, necháme ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!