Staňte se našimi fanoušky na:

Jablečné suky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Citron důkladně omyjeme. Kůru nakrájíme na malé kostičky, z dužiny citronu přes prsty, abychom zachytili jadérka, vymačkáme šťávu. Připravený plátek želatiny rozpustíme ve 2-3 lžících vlažné vody a necháme nabobtnat. V rendlíku rozpustíme cukr a mícháme ho, dokud nezačne karamelizovat. Pak přidáme nastrouhaná jablka, skořici, hřebíčky, citronovou kůru a pomalu vaříme, dokud hmota nezačne rosolovatět. Vmícháme rozpuštěnou želatinu, citronovou šťávu a sekané mandle (nebo kešu oříšky). Hmotu odstavíme a necháme zchladnout. Z vychladlé hmoty vytvarujeme váleček o průměru 3 cm. Když vychladne úplně, rozdělíme ho na špalíčky. Každý kousek obalíme v piškotech a dozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

maruskaji |3. června 2013
Vypadá to moc dobře. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!