Staňte se našimi fanoušky na:

Jablkový koláč s karamelem a arašídy - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a dřeň vyškrábeme. V kastrůlku zahřejeme mléko s vanilkovým luskem. Na pánvi rozpustíme 50g cukru, necháme ho zkaramelizovat dozlatova a sundáme z plotýnky. Cukr vmícháme do horkého mléka, přivedeme k varu, pak necháme trochu zchladnout a vyndáme vanilkový lusk. vyšleháme 2 vejce s 1 žloutkem, 50g cukru a vanilkovou dření. Směs přidáme do karamelového mléka a při mírné teplotě mícháme, dokud nezhoustne (už ale nevaříme!), necháme vychladnout. Jablka oloupeme, dužinu nakrájíme na kousky a smícháme ji s citronovou šťávou. Máslo utřeme s 200g cukru a špetkou soli do krému, postupně zašleháme 3 vejce a maizenu. Smícháme mouku s práškem a s karamelovým mlékem ji přidáme do krému. Formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a dáme do ní těsto. poklademe kousky jablek, posypeme nasekanými arašídy a 50g cukru, pečeme asi 45 minut na 175°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!