Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodový moučník

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(4 hlasy)
Ohodnotit recept
52× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce dáme do vyšší nádoby a s cukrem ušleháme do husté pěny - šleháme 10 - 15 minut. Mouky smícháme s práškem do pečiva a zašleháme do vaječné pěny. Nakonec zašleháme olej. Na plech dáme pečící papír a hmotu rovnoměrně rozetřeme. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a upečeme dočervena.Necháme vychladit. Z vychladlého piškotu stáhneme z povrchu škraloup, potřeme marmeládou, stejnoměrně nalijeme po celé ploše jahodový krém a necháme v chladnu ztuhnout. Ztuhlý moučník krájíme na kostky a zdobíme ušlehanou šlehačkou. Krém: Jahody rozmrazíme, přidáme tvaroh, vanilkový cukr a rozšleháme ručním šlehačem. Do hrnku dáme horkou vodu(né vařící) vsypeme želatiny, dobře rozmícháme a vlijeme do jahodové směsi. Vařechou dobře promícháme, podle chuti přidáme moučkový cukr a ihned nalijeme na připravený piškot.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |22. července 2014
**** Odpovědět
yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
kockaviky |2. listopadu 2013
hned bych ochutnala Odpovědět
T3r3z |4. června 2013
Nejlepší je používat pečící papír :-) Odpovědět
Lucinka |29. května 2013
Vyzkouším :) Odpovědět
Šuldeska |14. května 2013
Nádhera - výborné. Odpovědět
simm |7. května 2013
Vypadá to zajímavě. :) Odpovědět
lucy3 |19. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
olma |18. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Lucie10 |20. března 2013
Mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!