Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodová tvarohová šarlota

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Želatinu namočíme na 30 minut do šálku vlažného mléka. Z jahod otrháme stopky, asi polovinu jich odložíme (vybereme pěkné velké plody). Zbytek mléka ohřejeme, přidáme namočenou želatinu a mícháme, až se rozpustí. Přelijeme do mixéru, doplníme cukrem a po částech tvarohem, žloutkem, máslem, a jahodami, až vznikne hladký krém. Část ho naplníme do formy vypláchnuté studenou vodou. Poklademe jahodami, pokryjeme zbylým krémem a necháme v chladu ztuhnout. Před vyklopením ponoříme krátce formu do horké vody. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme vanilkový cukr. Vyklopenou šarlotu ozdobíme sněhem a odloženými jahodami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!