Staňte se našimi fanoušky na:

Jahelník se švestkami a jablky

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uvařte jahelnou kaši: 150 g vypraných jáhel zalijte 750 ml tekutiny, tj. cca 1 díl jáhel na 4 díly tekutiny. Můžete použit biomléko, obilný napoj (rýžový, špaldový apod.) nebo mate-li rádi ovocnou chuť, tak jablečný mošt. Nechte kaši částečně vychladnout a promíchejte se sirupem nebo s medem. Ochutnejte a doslazujte podle vaši chuti - agáve sirupu stačí cca o 2 lžíce méně, pokud jste vařili s moštem, budete potřebovat méně doslazovat. Do vymazané formy na dno namačkejte polovinu oslazených vychladlých jáhel. Na ně naskládejte okapané, předem namočené sušené švestky. Strouhaná jablka smíchejte se skořici, rozinkami a pudinkem a vytvořte z toho další vrstvu. Na jablka dejte druhou polovinu jáhel. (Povrch můžete před pečením pokapat ovesnou nebo jinou smetanou.) Dejte zapéct cca na 35–40 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Povrch nechte ke konci zezlátnout pod grilem. Tip: místo jáhlů můžeme dát 3/4 kg uvařené jahelné kaše místo medu, rýžový bio sirup nebo agáve sirup místo škrobu, vanilkový bio pudink Zdroj: lidovky

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

milmach |10. září 2013
dobré Odpovědět
pes |8. září 2013
tak to můžu Odpovědět
dagmar.gebauerova.9 |3. září 2013
zkusím jáhly mám doma Odpovědět
Anna1960 |3. září 2013
dobrota Odpovědět
jobovab |3. září 2013
dobrota Odpovědět
sarka.tuslova |3. září 2013
vyzkouším Odpovědět
M* |2. září 2013
dobré Odpovědět
-3 |2. září 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!