Staňte se našimi fanoušky na:

Japonky

Autor receptu: skevik (12 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Postup: Korpus: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Poté zašleháme horkou vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který postupně přimícháme k těstu. Kávový krém: Z mléka a hladké mouky si uvaříme kaši. Vyšleháme si máslo s trochou cukru pudru, do kterého po kouskách vmícháme uvařenou kaši. Nakonec si uvaříme silnou černou kávu, kterou po lžičkách vmícháme do krému. Sněhová kolečka: Ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem krystalem. Vyšlehanou pěnou plníme pytlík, kterým následně děláme kolečka na pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě cca na 125 ˚C přibližně 2 hodiny. Poté necháme v troubě sušit. Japonka: z korpusu si vykrojíme kolečko, které pomažeme krémem a kolem dokola obsypeme rozdrcenými ořechy. Nakonec na krém posadíme sněhové kolečko.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!